Isolated shot of positive dark skinned woman with Afro combed hair, wears headband, cares about facial skin, wipes cheek with cosmetic sponge, keeps eyes shut with pleasure, isolated on pink wall

Hvor mange av oss har lagt oss om kvelden med sminken på? Vi har alle gjort det før og vet hvor
dårlig huden vår føles dagen etter. Som hjernen vår lades om natten repareres huden vår også om natten.

1. Unngå våtservietter

Våtservietter gjør det de sier på pakningen, de tørker av skitt og urenheter som kinnene dine plukket opp hele dagen, rundt på ansiktet ditt. Hvor mange ganger har du brukt en sminke tørking og fremdeles lagt merke til at huden din ikke er ren?

2. Bruk rensevann (miscellar water)

Den er full av små molekyler som renser huden din godt. Den er mye mer
effektivt for å fjerne sminke enn sminke serviett.

3. Bruk et bra cleansing produkt

Et oljebasert cleansingprodukt er flott for å fjerne urenheter fra huden. Ettersom huden vår har egne naturlige oljer, tiltrekker olje og løfter smuss og urenheter bort fra huden, i stedet for å gni den rundt huden din som en sminke serviett. Rens gjerne to ganger – for en grundigere rens. Ikke glem bak ørene!

4. Bruk antioksidanter!

Invester i et bra antioksidant serum. Som en avokado oksiderer når den blir utsatt for oksygen i luften, skjer det samme med huden vår på daglig basis, og det er derfor vi har flere hud tilstander i ansiktet mer enn noen annen del av kroppen vår.

5. Serum for øyet

Den er kraftigere enn et øyekrem når den kommer inn i de dypere lagene i huden.Påfør på samme måte som en øyekrem.

6.Fuktighetskrem

Om natten går huden vår gjennom en naturlig prosess som kalles Transepidermal water loss (TEWL), som i utgangspunktet betyr at huden vår mister vann som fordamper i luften. Derfor er en god fuktighetskrem om natten viktig!

7. Fukt leppene

Å holde leppene våre fuktige hjelper deg med å forhindre sprukne, tørre lepper som kan føre til blødning eller forkjølelsessår hvis du er utsatt for dem.

Retinol

Retinol to ganger i uken – bytt ut nattkrem med Retinol to ganger i uken. Merk: når du bruker Retinol, ikke bruk serum eller fuktighetskrem, bare bruk en øyekrem før du bruker retinol.

Peeling

Huden i ansiktet vårt er tynnere og derfor mer delikat enn huden på kroppen vår, så det
krever mindre peeling. Ikke mer enn to ganger i uken vil vi anbefale ettersom overdreven peeling
kan følsomme og skade hudens naturlige barriere.

Bruk etter peeling for å få mest mulig utbytte av masken din. Velg en som takler huden din om det er tørr hud, slapp hud, fet T-sone osv. Å passe på huden din er mer enn bare en godbit, men en måte å holde sinnet og kroppen sunn. Masker kan brukes opptil 3 ganger i uken.
(Sjekk instruksjonene før du bruker).

Til slutt, husk at andre faktorer bidrar til tilstanden til huden vår som livsstil, traumer, hormonell balanse, hudfarge og medisinske forhold. Å ha en god daglig hudpleierutine kan ikke løse hudproblemene dine, men det kan absolutt forbedre hudens tilstand.

Ønsker du hjelp og råd med hva som passer din hud? Du kan bestille gratis konsultasjon hos en av våre kosmtiske sykepleiere.